شهرام ناظری

  • متولد 29 بهمن‌ماه 1328 – کرمانشاه
  • موسیقیدان، خواننده، نوازنده، پژوهشگر
  • ساز تخصصی: سه‌تار
  • آوازه: هنرمند برتر، بلبل فارسی، شوالیه آواز، پاواروتی ایران

در خانواده‌ای ادیب، فرهنگ دوست و اهل موسیقی متولد شد. مادر صدایی دلنشین داشت و با آواز آشنا بود. پدر نیز ضمن آشنایی با گوشه ‍‌‌‌‌ها و ردیف‌ها با سه‌تار هم آشنا بود، صدایی لطیف داشت و از سبک قدما و خوانندگان آن دیار به خصوص “شیخ داوودی” خواننده بزرگ نیز بهره‌گرفته بود و فرزند را تحت تعلیم قرارداد. قطب این خانواده، استاد حاجی خان ناظری (پرویزخان پورناظری) بوده‌است که اکثر موسیقیدانان کرمانشاه را با نت و موسیقی اصیل ایران تعلیم داده و خود از شاگردان درویش‌خان و کلنل‌وزیری بود. این محیطِ مناسبِ هنری موجب شد تا وی در سن ۹ سالگی اولین برنامه هنری خود را در رادیو کرمانشاه همراه با تار مرحوم درویشی – از نوازندگان معروف کرمانشاه – اجرا نماید.

  • در سن 11 سالگی در رادیو تلویزیون ایران چند برنامه در آواز ایرانی اجرا نمود و برای درک بیشتر موسیقی، با پسر عموی‌ش “کیخسرو پورناظری” و “درویش نعمت علی خان خراباتی” که تأثیر بزرگ و مهمی بر آشنایی او با موسیقی محلی و کردی و درک آن داشته‌اند، ارتباط بیشتری برقرار کرد.
  • در سال 1345 برای بهره‌گیری از محضر اساتیدی چون “عبدالله خان دوامی”، “نورعلی خان برومند”، “عبدالعلی وزیری” و “محمود کریمی”، مقیم تهران شد. ضمن بهره‌گیری از محضر این اساتید، سه تار را نیز نزد استادان احمد عبادی، محمود تاج بخش، جلال ذوالفنون و محمود هاشمی فرا گرفت.
  • به مدت یک سال در تبریز با نوازندگان و موسیقی دانان آن دیار مانند “غلامحسین بیگجه‌خانی” و “فرنام قیطانچیان” که از شاگردان “اقبال آذر” بودند در زمینه موسیقی ایرانی کار کرد.

. . . . . . . . . .    ما را در تکمیل مقالات یاری کنید    . . . . . . . . . .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست