خانه › آوانگار › کلاسیک ایران › آلبوم
چاووش 4 (مرا عاشق)
- دستگاه شور – سرودها
- ساز و آواز گروهی – ارکسترال
- ناشر: کانون چاووش 1359
- مجموعه چاووش
- در درگاههای خرید قانونی موجود نیست!
در هیاهوی سالهای اولیه انقلاب، کاست های چاووش 1 . 2. 3 در کوچه کوچه ها، خانه خانه ها، دست به دست گشته و بر دل مردمان مشتاق نشسته است؛ هنرمندان جوانی که اکثرن تحصیلات علمی موسیقی دارند کنار هم گردآمده اند و با حفظ پیوند با گذشته، با نوآوری و الهام از سرچشمه موسیقی کلاسیکِ ایرانی، هماهنگ با زمانه حرکت می کنند. بر جلد سه کاست اول، نام گروه شیدا نوشته شده و حالا بر جلد آلبوم چهارم “چاووش 4” ترکیب کانون چاووش بهتر آشکار میشود: بر جلد این آلبوم، اینبار نوشته گروه عارف و شیدا؛ بر روی الفِ کاست، برچسب شده گروه عارف و بر روی ب کاست، نوشته گروه شیدا. استاد شهرام ناظری هم برای هر دو گروه میخواند و همراهی میکند.
اینکه نام خانم اخوان روی برخی از نسخه های این کاست نوشته شده است بنظر میرسد (نیازمند پژوهش بیشتر) به دلیل پیوستگی زمانی تمرین ها و خلقِ آهنگهای دو آلبوم چاووش 4 و 5 این اتفاق افتاده باشد – چون صدای خانم اخوان در این آلبوم نیست و از سویی در برخی نسخه کاست هایی که موجود است نام ایشان از روی کاست برداشته شده. از سویی نسخه هایی یافتیم که هر دو کاست را به صورت یک مجموعه کنار هم منتشر کرده اند.
- آهنگسازان: پرویز مشکاتیان، محمدرضا لطفی
- خواننده: شهرام ناظری
- ترانه سرایان: ه.ا.سایه، جواد آذر، کاشانی، صناعی، جواد آذر
- نوازندگان (گروه عارف و شیدا)
تکنوازان: پرویز مشکاتیان، علی اکبر شکارچی
از روی جلد کاست و نوارها:
- روی (الف – گروه عارف):
تصنیف مرا عاشق – پرویز مشکاتیان – شهرام ناظری{ترانه سرایان: مولانا (مرا عاشق چنان باید که هر باری که برخیزد…) – ه.ا.سایه (غزل آوازی: چند این شب و خاموشی؟ وقت است که برخیزم…)}
- روی (ب – گروه شیدا):
ای پدر، ای برادر، ای حریفان، ای ایران – محمدرضا لطفی
- منابع: جلد کاستها – فیلم مستند “چاووش؛ از درآمد تا فرود” – کتاب “تصنیف ها، ترانه ها و سرودهای ایران زمین“
. . . . . . . . . . ما را در تکمیل مقالات یاری کنید . . . . . . . . . .