آوای مهرآیین
- موضوع: زندگی، آثار و اندیشه های استاد پرویز مشکاتیان
- نگارنده: مهران حبیبی نژاد
- ناشر: مروارید 1388
نگارنده در مقدمه کتاب آورده است: “مشکاتیان را با عطر نواهای سحرآمیزش می شناختم، با دستانش به آستان جانان رسیدم و با بیداد او روز وصل دوستداران را، روزگارانی زمزمه می کردم. با رزم مشترکش، وطن را ار صمیم قلب دوست داشتم و می دارم. تا کنون آن قدر (کامل) او را نشناخته بودم، گرچه آثار فاخری که او از خود به جای گذاشته آیینه ی تمام نمای اندیشه ی والا و شخصیت ممتاز هنری اوست. اما در کنار آثار موسیقایی او، با خواندن نوشته هایش، به یقین، اندیشه ها و افکار بلند او را دری گران بها یافتم. زندگی او سرشار از عشق است و دوست داشتن. او همیشه به دنبال نایاب ترینی زیبایی ها بود… هر ضربه ی مضرابش و هر نُتی که می نویسد، ضرب آهنگ زندگی ست.”
کار تألیف این کتاب از سال 86 آغاز شد و طی نشست هایی که نگارنده با استاد مشکاتیان داشتند، کتاب مورد بررسی قرار می گرفت و استاد پیشنهاداتی برای بهتر شدن اثر ارائه می دادند. برنامه ای برای رونمایی با حضور ایشان در نظر گرفته شده بود، که مجالی نماند و پیش از آن که مهیا شود از دنیا رفتند.
- درآغاز
- مقدمه
- زندگی
- گفت و گوها
- دیگران در گفتار مشکاتیان
- مشکاتیان در گفتار دیگران
- یادداشت ها و نقد و نظرهایی درباره ی چند اثر و چند کنسرت
- چند گفتار از مشکاتیان
- موسیقی زبان بین المللی دارد
- فهرست آثار
- منابع
- نمایه
- در بخشی از کتاب، استاد مشکاتیان در پاسخ به سوال ” وضعیت کنونی موسیقی ایرانی را چگونه ارزیابی می کنید؟” اینطور آغاز میکنند: “برای شکافتن این سؤال باید به پیش از انقلاب اسلامی بازگردیم. جریانی از سالهای 1350 به بعد آغاز شد که بانیان آن استاد برومند، دکتر داریوش صفوت بودند. دکتر صفوت به عنوان مدیر مرکز حفظ و اشاعه موسیقی که وابسته به تلویزیون ملی ایران بود، انتخاب شد. استاد برومند هم به عنوان استاد شماره یک حضور داشت، البته استادان دیگری هم چون یوسف فروتن، عبدالله دوامی، سعید هرمزی و… در این جریان حضور داشتند. این تفکر با جریانی عظیم آغاز شد. علت پیدایش این تفکر هم، ابتذال روزافزون موسیقی آن زمان بود. یک موسیقی کاباره ای بی هویت که ناگزیر باید نام موسیقی ایرانی را بر آن می گذاشتیم…”
. . . . . . . . . . ما را در تکمیل مقالات یاری کنید . . . . . . . . . .