- مستند – پرتره
- موضوع: مروری بر فعالیت و آثار استاد امیرجاهد
- فیلمی از منوچهر مشیری
- مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی 1389
- فیلم در رسانه فیلیمو
هزار دستان امیر جاهد
مستند “هزاردستان امیرجاهد” مروری بر فعالیتها و زندگی هنریِ “محمدعلی امیرجاهد” از بزرگترین ترانهسرایان و آهنگسازان ایرانزمین است. امیرجاهد در کنار علی اکبرخان شیدا و عارف قزوینی به مثلث طلایی تصنیفساز ایران مشهورند. این اثر با پژوهش در هزارتوی زندگی، آثار و نوشتهها و از طریق گفتگو با آشنایان خانواده و آهنگسازان و هنرمندان برجسته در تلاش است تماشاگر را همراه با خود به دنیای پرشور و حالِ هنرمند ببرد و با ذوق و اندیشهی ناب او دمساز کند. ساخت این اثر 3 سال به طول انجامید.
- نویسنده، پژوهشگر و کارگردان: منوچهر مشیری
- موسیقی: محمدعلی امیرجاهد
- با حضور بزرگانِ موسیقی:
فرهاد فخرالدینی (موسیقیدان، رهبر ارکستر ایران)
داریوش طلایی (پژوهشگر، مدرس، نوازنده تار)
خاطره پروانه (خواننده)
کیوان کیانی (آهنگساز)
و…
و دکتر مهدخت معین (نوه امیرجاهد)
- تصویربرداران: ارسطو مداحی گیوی، علی اصغر مبرهنی
- تدوینگر: میترا کارآگاه
- صدابردار: سید جلال حسینی
- صداگذاری و میکس: امیرحسین قاسمی
- جلوههای تصویری: حمیدرضا فطورچیان
- تهیه کنندگان: سعید رشتیان
- استاد منوچهر مشیری: ” …من در تدارک تولید فیلم مستندی درباره دکتر محمد معین (مؤلف فرهنگ لغت نامه) بودم که با خانواده محترم امیرجاهد آشنا شدم. حقیقتا من پیش از این، شناختی از مرحوم محمدعلی امیرجاهد نداشتم و با حضور در جمع این خانواده، متوجه حضور معنوی استاد در عرصه فرهنک و هنر ایران شدم و سعی کردم که با تولید این فیلم، مراتب شناخت بیشتر استاد نزد عموم مردم را فراهم آورم… از زمستان 85 و با مساعدت فراوان آقای سعید رشتیان و مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، کار تولید این فیلم را آغاز کردیم تا پاییز سال 88 که برای اولین بار، در سومین جشنواره بین المللی سینما حقیقت به نمایش عمومی در آمد و با استقبال مخاطبان هم مواجه شد.” (ایلنا)
استاد -فرهاد فخرالدینی: “…من از زمانی که استاد امیرجاهد رئیس هنرستان آزاد موسیقی بود، ایشان را می شناختم ؟ مردی بسیار موقر، با شخصیت و خوش صحبت که من و همکاران پیشکسوت من، همواره نسبت به او ادای احترام می کردیم و ایشان نیز استقبال خوبی از ما میکرد… در تصانیف استاد امیرجاهد، شما اصالت و هویتی را شاهد هستید که شاید در برخی کارهای دیگر وجود نداشته باشد. آثار ایشان، نشان از میهن پرستی، هویت ملی و اصالتی دارد که همه ما به آن افتخار می کنیم.” (ایلنا)
- جایزه ویژه هیات داوران، نامزد بهترین فیلم، نامزد بهترین پژوهش در سومین جشنواره فیلم مستند ایران-سینما حقیقت (ایران کدفیلم)
- منابع اینترنتی: ایلنا – ایران کدفیلم
- گردآوری: چهلگوشه