خانه › آوانگار › کلاسیک ایران › آلبوم
سرو آزاد
- دستگاه شور (آواز دشتی، آواز بیات ترک) – دستگاه همایون
- ساز و آواز گروهی
- ناشر: چهارباغ بانگ 1386
- خرید قانونی از درگاه بیپ تونز
آلبوم «سرو آزاد» اثری از استاد پرویز مشکاتیان، در سبک کلاسیک ایرانی است که ترانه های آن توسط استاد هوشنگ ابتهاج (ه.ا.سایه) سروده شده اند. گوشه هایی از دستگاه همایون، آواز های دشتی و بیات ترک کنار هم گردآمده اند تا اجرای این اثر را ماندگار کنند. لازم به ذکر است تنها بخش های همایون در این آلبوم با سنتور همراه شده و بخش اول با سه تار توسط خود استاد مشکاتیان نواخته شده است.
- آهنگساز: پرویز مشکاتیان
- خواننده: پرویز مشکاتیان
- ترانه سرا: هوشنگ ابتهاج (ه.ا.سایه)
- نوازندگان:
پرویز مشکاتیان (سنتور، سه تار، ویولن)
جمشید محبی (تنبک)
- طراحی جلد آلبوم: علیرضا مهیجی
- تصنیف سرو آزاد – پرویز مشکاتیان – ترانه: ه.ا.سایه (خواننده: پرویز مشکاتیان)
- ضربی دشتی
- عشاق، فرود به دشتی
- دوبیتی و دو ضربی دشتی
- مقدمه بیات ترک
- چهار مضراب بیات ترک
- درآمد همایون
- مقدمه همایون
- چهار مضراب همایون
- بیداد، راجه، عشاق، فرود، لیلی و مجنون
- چهار مضراب همایون
- مشکاتیان علاوه بر ساز سنتور، سه تار و ویولن هم مینواخت که نمونه آن دو آلبوم “پس پرده” و “سرو آزاد” است که در سرو آزاد سه تار مینوازد. در واقع بخشی از همین مطالعات و تجربیات او روی سازهایی مثل ویولن و سهتار کمک شایانی در رسیدن به سبک شخصیاش در سنتور نوازی کرد. خدمات مشکاتیان به موسیقی ایران تنها محدود به این نمیشود او سهم زیادی در گسترش گروه نوازی و ارکستراسیون و سازآرایی ایرانی داشته است… (ایمنا)
- زندهیاد پرویز مشکاتیان تصنیف سرو آزاد را بر روی قسمتی از شعر «مرثیهای برای جنگل» اثر هوشنگ ابتهاج (ه.ا.سایه) ساخته بود. ابتهاج آن سروده را در فروردینماه سال ۱۳۵۰خورشیدی سروده بود، اما سالها بعد، پرویز مشکاتیان بههنگام ساخت تصنیف سرو آزاد، بهجای واژه «جنگل» از «میهن» استفاده نمود. این شعر در مجموعه یادگار خون سرو به چاپ رسیده است. (مستانه)
- علیرضا جواهری (نزدیکترین شاگرد استاد مشکاتیان): “… دغدغه ی میهن و وطن دوستی در اکثر آثار زندهیاد پرویز مشکاتیان موج میزند. عدهای این را دیدگاهی سیاسی و سیاستزده تلقی میکنند، در حالی که چنین نیست. هنرمندی همچون پرویز مشکاتیان فقط و فقط دغدغه ملی و میهنپرستی داشته و دارد، همین تفکر باعث پدید آمدن آثار ارزشمندی همچون رزم مشترک ، ایرانی ، واژه آزادی ، محبوب من وطن ، وطن من ، بهارا ، لاله بهار و سرو آزاد شد. گاهی هنرمند از سر درد فریاد میکشد و از شرایط روزگار مینالد ، سرو آزاد از چنین شرایطی پیروی میکند. هنوز هم معتقدم بهترین اجرای این اثر همان اجرای سه تار و نی و آواز خودمانی و بدون امکانات ضبط است و اجرای گروهی نتوانست آن حزن و اندوه ناشی از درونیات این هنرمند بزرگ را بیان کند. (ایسنا)
- ببینید و بشنوید اجرایی دیگر از تصنیف “سرو آزاد” – گروه نوازی با حضور استاد مشکاتیان، استاد کیوان ساکت و…
- منابع: ایمنا – سنتور پدیا – مستانه – ایسنا
. . . . . . . . . . ما را در تکمیل مقالات یاری کنید . . . . . . . . . .