خانه › آوانگار › کلاسیک ایران › آلبوم
ضرباهنگ
- بداهه نوازی – آواز بیات کرد – آواز دشتی
- دونوازی – تکنوازی – بیکلام
- ناشر کاست: رنگین کمان
- ناشر رنگین کمان: آواخورشید
- سال ضبط و انتشار ؟
- خرید قانونی آخرین نسخه از درگاه بیپ تونز
از آنجایی که ابزار نواختن تنبک (یا ضرب) دست انسان است، نوازنده قادراست ریزه کاری و به قولی شیرین کاری های جذاب و شگفت انگیزی انجام دهد. از این رو هنرمندان چیره دستی را از دیرباز تاکنون شیفته خود کرده است. سرآمد نوازندگان تنبک، هنوز که هنوز است استاد حسین تهرانی است که خود ازشاگردان ابوالحسن صبا و حسن خان اسماعیل زاده بوده و بداهه نوازیها و بدعتهایی که در نواختن این ساز داشته، پس از گذر سالها همچنان منحصربهفرد است و یاد آن زبان به زبان میگردد…
کاست “ضرباهنگ؛ ضرب استاد حسین تهرانی” که یکبار دیگر هم با نام “تنبک؛ حسین تهرانی” در قالب cd منتشر شده است، تکنوازیهای اعجابانگیزِ استاد تهرانی است، به همراه چند آهنگ دیگر که با همنوازیِ دلنشینِ ساز سنتور توسط استاد “فرامرز پایور” همراهی شده است.
{نیازمند پژوهش: سال ضبط و انتشار کاست و حلقه یافت نشد.}
- نوازنده ی تنبک (ضرب): حسین تهرانی
- نوازنده ی سنتور: فرامرز پایور
- کلام: امیرهوشنگ ابتهاج، فرامرز پایور و خانم ؟
- خوشنویسی: محمد احصایی {جلد کاست}
- طراح جلد: سیاوش مظلومی پور {جلد کاست}
{در آلبوم آوای خورشید: آهنگ}
- ضرب پیش درآمد
- ضرب رنگ
- دوضربی
- سه ضربی
- کلام هوشنگ ابتهاج
- لوکوموتیو
- دیزل
- بیات کرد
- زرد ملیجه
- کلام فرامرز پایور
{روی جلد آلبوم رنگین کمان: ضرباهنگ}
روی اول:
- ضرب پیش درآمد
- ضرب تصنیفهای ایرانی
- دوضربی
- سه ضربی
- ضرب لوکوموتیو
- ضرب دیزل
روی دوم:
- قطعه زرد ملیجه
- بیات کرد
- در جلد آلبوم از زبان “کریم چمن آرا” چنین آمده است که: ” از استودیو برای ضبط اثری مشترک از فرامرز پایور و حسین تهرانی وقت رزرو کرده بودم. ضبط کار زمان کمتری از آنچه پیش بینی کرده بودیم وقت گرفت و چند ساعتی زمان اضافه داشتیم. پایور سازش را جمع کرد و رفت. ایده ای به خاطرم رسید. موضوعی که قبلاً هم به آن فکر کرده بودم. به تهرانی گفتم چند قطعه برایم با تمبک تنها اجرا کن که بصورت یک آلبوم تک نوازی منتشر کنم. حسین تهرانی با تعجب گفت عقل از سرت پریده؟ کی پیدا میشه تنبک تنها بخره؟ با اصرار من این کار انجام شد. حسین چند قطعه ای اجرا کرد و ضبط شد. نزدیک صبح بود که از اتاق صدابرداری خارج شد و گفت: این آهنگ لوکوموتیو هم برات زدم شاید 4 تا دونه از این صفحه بتونی بفروشی…
- استاد پایور به تمبک بسیار بها می داد و در این راستا، در بین برنامه هایش به اجرای سئوال و جواب سنتور و تمبک می پرداخت. وی این کار را با حسین تهرانی آغاز کرد ولی در زمان محمد اسماعیلی آن را گسترش داد تا جایی که قطعات مستقلی چون: “پرند” ، “پرچین” و “پرستو” را در همین این زمینه ساخت… (گفتگوی هارمونیک)
- منابع: جلدهای آلبوم – گفتگوی هارمونیک
. . . . . . . . . . ما را در تکمیل مقالات یاری کنید . . . . . . . . . .