- ترانه ها & منظومه ها & موسیقی سازی و آوازی
- گردآورنده: آرمین فریدی هفتخوانی
- تدوین نهایی: ساسان فاطمی
- ناشر: ماهور 1386 (موسیقی نواحی ایران16)
موسیقی گیلان
آلبوم “موسیقی گیلان ” مجموعهای ارزشمند شامل سه حلقه سیدی از موسیقی گیلان و دربردارندهی بیش از 200 دقیقه موسیقی روستاییِ آن منطقه است. برخی نغمهها از نوارها و فیلمهای به جامانده انتخاب شده که بسیاری از هنرمندانِ آنها در قید حیات نیستند و مابقی برگزیدههایی است که نگارندهی آلبوم در منطق روستاهای جلگه، کوهپایه و مناطق کوهستانی گیلان طی سالهای 1384 – 1385 جمع آوری نموده است.
- یادداشت ناشر در سایت: “مجموعهای غنی است از موسیقی گیلان، حاصل ضبطهای میدانی آرمین فریدی و گردآوری برخی ضبطهای ارزشمند قدیمی توسط او. سه سیدی این مجموعه، به ترتیب، به موسیقی سازی گیلان، موسیقی سازی و آوازی گیلان و ترانهها و منظومههای این منطقه می پردازند. طیف وسیعی از این موسیقیها، از لالایی و آوازهای شالیزار گرفته تا موسیقیهای رقص و چوپانی، و آوازهای غیرمناسبتی این منطقه، با اجراهای موسیقیدانان سرشناسی مثل اسفندیار عاشوری، سیاابرار خوشخوان، علی جان ربیعی، رحیم علی شمسایی، ولی پایمرد، رضا عشقی و دیگران در این مجموعه آمده اند. متن مفصل دفترچهی سیدی به شرح کارگان (رپرتوار) آوازی، کارگان سازی، سازهای گیلان و توضیح تک تک تراکهای سیدی می پردازد.”
نام و ترتیبِ حلقهها:
- سیدی 1: موسیقی سازی گیلان(سرنا و نی)
- سیدی 2: موسیقی سازی و موسیقی آوازی گیلان
- سیدی 3: ترانهها و منظومههای گیلان
- موسیقی نواحی استان گیلان دو کانون اصلی کاملاً متفاوت دارد؛ یکی منطقه دیلمان در شرق و دیگری منطقه تالش در غرب که در نواحی مرکزی استان با هم ترکیب شدهاند… موسیقی گیلان از جنبههای گوناگون تحت تأثیر موسیقی اقوامِ همجوار قرار گرفته است. حضور اقوامی چون ترکها، کردها، اصفهانیها و لُر و مهاجران قفقازی در محدوده جغرافیایی گیلان بر گستره این تأثیر افزوده است. موسیقی مردم دیلمان که یکی از ارکان موسیقی گیلکی است، خود متشکل از فرهنگ مردم کُرد، تات و لُر است که به این منطقه مهاجرت کرده بودند و موسیقی آنها امروزه همان موسیقی دیلمانی و گیلکی است.ی منطقه دیلمان در شرق و دیگری منطقه تالش در غرب دارد که در نواحی مرکزی استان با هم ترکیب شدهاند…(همشهری آنلاین)
. . . . . . . . . . ما را در تکمیل مقالات یاری کنید . . . . . . . . . .