خانه › آوانگار › کلاسیک ایران › آلبوم
شنیدن این اثر در دیار حافظ و سعدی با همراهیِ صدای شجریان از آن حال و احوالی است که روزها در کنار ما خواهد زیست؛ درست است اکنون در این روزگار ما را همه شب نمی برد خواب اما، بودنِ این گردهمآییِ باشکوه در دل سالهایی نه چندان دور، نورِ امیدی به دل می نشاند که این دیار را روزی غبار غم کنار می رود… و معجزه ی کلام شاعرانه ی قرة العین و نوای عاشقانه شجریان چنین حالی میسازد که انگار در تخت جمشید ایستاده ایم، دستهای یکدیگر را سخت می فشاریم و منتظریم بیایی که گر بیافتدت نظر چهره به چهره رو به رو، شرح دهی غمِ همه، نکته به نکته مو به مو…
آخرین هم هوایی ایران در جشن هنر شیراز سال 1356 مزین است به صدای محمدرضا شجریان و تار و سه تار محمدرضا لطفی و اشعار حافظ و سعدی و طاهره قرة العین. کامکارها نیز در این کنسرت با شکوه از همنوازان گروه شیدا هستند.
- آهنگسازی و تنظیم: محمدرضا لطفی
- خواننده: محمدرضا شجریان
- ترانه سرایان:
- نوازندگان (گروه شیدا):
محمدرضا لطفی (تار و سه تار)
عبدالنقی افشارنیا (نی)
اسماعیل صدقی آسا (بربت)
زیدالله طلوعی (رباب)
ارژنگ کامکار (تنبک)
بیژن کامکار (دف)
پشنگ کامکار (سنتور)
هادی منتظری(کمانچه)
درویش رضا منظمی(کمانچه) - مسترینگ و تدوین دیجیتال: استدیو بل، ریموندموسسیان، همایون شجریان
- قطعه نستاری – ردیف نوا
- تکنوازی و بداهه نوازی ساز در نوا – سه ضربی نوا و کرشمه نوا
- ساز و آواز – درآمد نوا،گردانیه،نغمه
- آواز – بیات راجه، عشاق، فرودنوا، نیشابورک، فرود به نوا
- قطعه ضربی – رنگ نوا (ردیف نوا)
- ساز و آواز – نهفت، مجسلی، فرود نهفت به نوا، عراق، نهیب، گردانیه و فرود به نوا، حسینی، فرود نوا، بوسلیک، رهاب، درآمد نوا
- تصنیف قدیمی نوا “چهره به چهره” – شعر از قرة العین
- تصنیف قدیمی”ماراهمه شب” – شعر از سعدی
- … سال ۵۶ آخرین برگ از جشن هنر شیراز بود. در میان حرف و حدیث ها و اعتراض های فراوان. این جشن که برخلاف هر سال به خاطر همزمانی شهریورماه با ماه مبارک رمضان در نیمه ی مرداد برگزار شد هر چقدر در بخش تئاتر، به دلیل اجرای یکی دو اثر آوانگارد با انتقادهای فراوانی روبه رو شد، اما در بخش موسیقی وضعیت دیگری داشت. کنسرت «چهره به چهره» با همکاری گروه شیدا، محمدرضا لطفی و محمدرضا شجریان که در حافظیه برگزار شد، سر و صداهای زیادی برپا کرد. اما این سر و صدا در برابر خوانش تازه ی حسین علیزاده از دستگاه نوا با صدای پریسا گم شد. او که در آن روزها در میانه ی خدمت سربازی گاه گاهی در مرکز حفظ و اشاعه ی موسیقی رفت و آمد داشت… (مجله فرهنگ و آهنگ)
- منابع: جلد کاست و آلبوم – مجله فرهنگ و آهنگ
. . . . . . . . . . ما را در تکمیل مقالات یاری کنید . . . . . . . . . .